Адреси на избирателните секции в Австрия

Написана от Посолство на Република България във Виена on .

Виена 1:

Виена 1040                                   Wien 1040

Рехте Вийнцайле 13                      Rechte Wienzeile 13

1 етаж                                          1 Stock

Ние искаме бъдеще без дългoве

Написана от Super Administrator on .

broj-9-2013-FrankСамо още девет дни до парламентарните избори!

Австрия има официален държавен дълг от над 230 милиарда евро.

Нашето правителство е гласувало със Зелените за ESM и приема нови милиарди отговорност за страните - длъжници.

Всяка година ние плащаме около десет милиарда евро лихви. Това са повече пари, отколкото сме изразходвали за образование.

Всяко дете се ражда с 30 000 евро дълг. Това е несправедливо и безотговорно!

Стартира българската учебна година в Линц

Написана от "Виена днес" on .

website-september-2013--6-linzНа 21.09.13 звънът на училищна камбана възвести началото на новата учебна година и за българско училище "Дунав" в Линц . За осма поредна година училището отвори широко вратите си за българските деца, живеещи в Горна Австрия.

Учебната година беше открита в сградата на църковен център Св. Францискус, където всяка събота за втора поредна година се срещат българчетата на възраст от 1 до 7 години.

Фотоизложба във Виена: „България през моя обектив“

Написана от "Виена днес" on .

IMG 5647По време на виенския районен фестивал - 2013 г. галерия Rearte представи съвместно с Българския културен институт "Дом Витгенщайн", „Дни на българското изкуство във Виена": поредица от три културни събития , чиито куратори са Борис Костадинов и Абд. A. Масуд, под патронажа на българския посланик във Виена, Н.П. г-жа Елена Шекерлетова.

По покана на собственика на австрийския двуезичен вестник „Виена днес – Wien heute“- Сашка Журков за участие в изложбата са поканени трима фотографи от Бургас:  Христо Ангелов, Айдън Мустафов и Етелка Пирева.

Решение на ЦИК за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии извън страната за гласуване в изборите за народни представители на 12 май 2013 г.

Написана от "Виена днес" on .

izbori-urnaЦентрална избирателна комисия

РЕШЕНИЕ
№ 2507-НС
София, 29.04.2013

ОТНОСНО: назначаване съставите на секционните избирателни комисии извън страната за гласуване в изборите за народни представители на 12 май 2013 г.

Списъците на заявилите желание да гласуват в чужбина не са класифицирана информация

Написана от "Виена днес" on .

izbori11В изпълнение на чл. 44, ал. 8 от Изборния кодекс на Република България,  МВнР е задължено не по-късно от 18 дни преди деня на изборите да публикува на своята интернет страница и на страниците на дипломатическите и консулските представителства списъци на българските граждани, заявили желание да гласуват в чужбина. Публикуването на списъците дава възможност на българските граждани, чиито заявления не са приети за валидни, да се възползват от законовото си право да оспорват това решение пред ЦИК.