Rural Balkans ще популяризира туризма в селските райони

Нов онлайн проект ще популяризира туризма в селските райони на България и Балканите. Платформата Rural Balkans обединява информация за събития, забележителности, маршрути, автентични храни и вино, които са встрани от масовите туристически трасета. На ruralbalkans.com ще намерите и портрети на вдъхновяващи хора, чиято мисия е да направят селските райони по-добро място за живеене и пътувания.

Засега сайтът е с версия на български език, предстои пускането и на английски. Това ще позволи информацията да бъде достъпна за по-широка публика зад граница и за чужденци, които искат да посетят България и Балканите.

 

Създателят на Rural Balkans е Гавраил Гавраилов, автор на популярните пътеводители "Села и туризъм", "Селата в България", "Родопи - в търсене на корените" и "Североизточна България. Гид за пътешественици". Като автори в медията ще се включат Анна Пелова, писател и пътешественик, както и Весела Николаева, главен редактор на онлайн изданието Severozapazenabg.com, дългогодишен журналист в "Дневник", "Капитал" и "Бакхус".

"Ние сме пътешественици по мисия и по душа. Затова решихме да споделим пътуванията и приключенията си с повече хора, които обичат да се отклоняват от масовия туризъм и да откриват нови места. За нас крайната цел на едно пътуване никога не е само една точка, до която стигаш по точен план. Искаме да накараме хората да пътешестват като откриватели.", коментира Гавраил Гавраилов.

Създателите на платформата Rural Balkans са отворени за партньорства и сътрудничество с други медии. Всеки, който има желание, може да се свърже с Гавраил Гавраилов на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

http://ruralbalkans.com

Публикациите в сайта, снимките и логото са защитени по Закона за авторското право и сродните му права и по законодателството на Европейския съюз. Никаква част от тях не може да бъде използвана, разпространявана и публикувана без съгласието на издателите и авторите.

София,
3.X.2017 г.