SOS Детски селища България

Скъпи Приятели,

В навечерието на Коледните празници, бих искал да Ви разкажа една истинска история – историята на Тодор – един млад мъж, израснал в SOS Детски селища България, така, както я чух от неговите уста:

„Бях на осем, когато дойдох в SOS детско селище Трявна . Не познавах биологичните си родители и целият ми живот дотогава беше преминал в различни детски домове. Животът в селището ми харесваше. Най-много обичах да играя с другите деца. Но както се случва понякога, един ден докато играех футбол, паднах и си счупих ръката. Ясно помня колко се уплаши моята мама Веси. Помня и как всички възрастни се струпаха да помогнат. Пазачът ме взе на ръце, качи ме в колата и веднага тръгнахме към болницата. Караше бързо, но внимателно. Мама Веси седеше с мен на задната седалка и непрекъснато ме гушкаше и успокояваше.

Знаех какво е да си счупиш ръката – беше ми се случвало вече в един от домовете, в който бях настанен преди. Сложиха ме в една кола на задната седалка, сам. Човекът, който ме закара в болницата, караше рязко и всяка дупка, всяка неравност болеше като ад. Нямаше кой да ме утеши – никой не го беше грижа за мен. Знаех какво е да си сам.

Ето защо, докато мама Веси ме гушкаше, аз можех да усетя разликата. Целунах я и й казах: „Не се притеснявай, мамо, ще се оправя. Нищо лошо не може да ми се случи, защото ти си тук и ме обичаш, и толкова много хора се грижат за мен!“.

Тодор вече е самостоятелен, реализирал се 30 годишен мъж със собствен път в живота. Но други повече от 700 деца все още имат нужда от дом, обич и семейство и разчитат на Вашата подкрепа.

Регистрирайте се като SOS Приятел на нашата страница - https://sosbg.org/friend/ - с редовни ежемесечни вноски от 20 лева, 50 лева, 100 лева или сума по Ваш избор, като изберете едни от предложените методи за автоматизирани месечни плащшания и станете част от КЛУБА SOS ПРИЯТЕЛ! Нека посрещнем празниците заедно, като семейство и помогнем детските мечти да се сбъднат!
 
Весели празници и щастлива и благословена 2015 година!

Пламен Стоянов
Национален изпълнителен директор

Банковите сметки на Сдружение SOS Детски селища България са:

Райфайзенбанк България ЕАД                 Банка ДСК ЕАД
В лева: BG76RZBB91551060353913             В лева: BG37STSA93000020393383

SOS Детски селища България предлага пълен с обич дом на деца в риск от 24 години. Научете повече за нашата стратегия за развитие на организацията до 2020 година тук / http://sosbg.org/strategy-2020/

Приемайки едно дете в нашите програми, ние се  превръщаме в негово семейство. И ние също както обикновените родители не можем да се справим съвсем сами с този ангажимент – и ние имаме нужда от нашето семейство. Именно по тази причина създадохме един своеобразен клуб – общност на нашите дарители на база редовни ежемесечни вноски. Нарекохме тази общност „КЛУБ НА SOS ПРИЯТЕЛЯ“ и Ви каним да станете част от него, като не само дългосрочно поемете ангажимента и отговорността да ни подкрепяте, но и споделяте с нас през годините радостта и гордостта от отглеждането на децата ни и превръщането им в зрели хора.

Учредяването на този клуб е нашият начин от една страна да кажем „благодаря” и да окажем признание на Вас - нашите редовни дарители, като същевременно Ви стимулираме да продължите да ни подкрепяте и за в бъдеще, защото детството е твърде дълго само за еднократна подкрепа.

Повече информация за клуб „SOS ПРИЯТЕЛ“, условията за членство в него и начините, по които ние ще отразим Вашата подкрепа, можете да намерите на:
https://sosbg.org/register-sos-friend/  

или като се свържете с Мария Александрова на тел. +359 2 8184949
или e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..